Päivä 66

Aamulla ei maistu ruoka. Outoa. Tosi outoa... Vanilja makoilee eteisessä ja selvästi supistaa. Rouva siirtyy pesälaatikkoon.

klo 8.45

Vanilja on kopassa, kehrää voimakkaasti, ja hengitys on tosi tiheää.

8.48

Sattuu selvästi, Vanilja maukaisee välillä kovaa. Supistaa. Vanilja pesee tarmokkaasti itseään.

8.55

Ponnistuksia, supistuksia tihenevässä tahdissa.

9.08

Ponnistuttaa selvästi, Vanilja keskittyy silmät kiinni.

9.10

Sikiöpussi näkyy, Vanilja on puoleksi kyljellään ja puoliksi seisomassa. Lapsivesi lorahtaa alustalle.

9.18

"Makkonen" syntyy! Painoa 105 g, sirkeä pikku otus, joka heti alkaa inistä. En todellakaan ole varma, mutta voisi olla tyttö? Vanilja säikähtää ensin koko myttyä, mutta onneksi nopeasti hoksaa jutun juonen ja alkaa nuolla pentua. Avitan hieman pyyhkimällä pennun kuonolta limaa ja katkaisemalla napanuoran. Istukka menee parempiin suihin.

9.35

Alkaa taas supistaa ja ponnistuttaa. Niiden välissä nuollaan Makkosta.

9.39

Syntyy "Koistinen"! Painoa hienot 126 g ja voisikohan olla poika?? Taas pyyhitään ja kuivataan, tämä sujuu Vaniljaltakin jo varsin mallikkaasti! Istukkakin syntyy, sitä Vanilja ei syö. Nyt hoidetaan pentuja kovasti. Välillä Vanilja hengittää tiheästi ja mietimme tuleeko lisää pentuja...

10-11

Vanilja syö reilusti NutriPlussaa ja käy myös juomassa. Näyttää siltä, että pentuja oli nyt juuri tämän verran :) Vanilja syö myös kermaviiliä ja keltuaista hyvällä ruokahalulla.


Voi miten upea kokemus! Pennut vaikuttavat tosi virkeiltä. Toivottavasti Vaniljan äitiys lähtee tästä vielä oikein kunnolla käyntiin. Vanilja on jo käynyt poissa laatikosta useamman kerran, mutta vahtii tarkasti pentuja ja tulee heti paikalle, kun pennut vikisevät vähänkään kovemmalla äänellä -tai jos otan ne pois pesästä esim. kuvausta ja painon tarkkailua varten.

Vielä kuva Koistisesta:

Vanilja ja pennut:

Kaneli-täti ihmettelemässä: